DIY Bodemleven

IN VERBAND MET EEN GERINGE BELANGSTELLING IS DE MINI OPLEIDING UITGESTELD TOT HET NAJAAR.

Wat leeft er eigenlijk in de aarde onder je tuindersvoeten?

Hoe beïnvloedt het bodemleven je tuin en de planten?

Wat kan jij doen om het bodemvoedselweb gezond te maken en te houden?

In deze mini opleiding leer je wat je kan doen om de bodem van je tuin gezond te houden. Tijdens de praktijk leer je hoe het bodemleven te herkennen in een monster van de aarde uit je tuin.

Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart kan je een mini opleiding volgen onder begeleiding van Birgit Albertsmeier. Zij heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van het bodemleven onder de microscoop.

Zaterdagmiddag van 14-17 uur is het theorie gedeelte waar je leert welke organismen er allemaal leven in de bodem en wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Je wordt bekend met de verschillende maatregelen die de bodemgezondheid bevorderen.

Zondag van 10-17 ben je de hele dag in de weer om in jouw bodemmonster de verschillende organismen te ontdekken en te identificeren. De verhouding tussen de verschillende soorten geeft je een duidelijk beeld van de conditie van je bodem.

Beide dagen worden georganiseerd door Hemkerhof op Amstelglorie.

Locatie:

Het clubhuis van Tuinpark Amstelglorie.

Data:

Zaterdag 2 maart 14 -17 uur.

Zondag 3 maart 10 – 17 uur

Kosten:

Mini Opleiding: 95 euro

Schrijf je in via het onderstaande formulier. Je bent zeker van een plek na betaling van 95 euro op rekeningnummer NL96INGB0004511799 t.a.v. Amstelglorie onder vermelding van DIY Bodemleven en je naam. De opbrengst van de mini opleiding gaat naar de aanschaf van een educatiehuisje op de Hemkerhof.

Heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.