Chips van koolbladeren

Bij de Hemkerhof staan kleine koolplantjes om mee te nemen. Hier is een recept voor het maken van chips van de blaadjes. Er zijn vele variaties mogelijk voor de marinade. Ik kijk vaak gewoon wat ik in huis heb en meng het door tomatenpuree. Dat smeer ik dan op de blaadjes en stop het in de oven of droog het boven de kachel.

6bladeren groene kool
1teentje look
0,5citroen, het sap
3 elolijfolie
1snuifje versgemalen peper
1 elgomasio (mengeling van sesamzaadjes & zeezout, te koop in de natuurvoedingswinkel)
1verse geitenkaas met kruiden

BEREIDEN:

Verwarm de oven voor op 220°C. Scheur het groene deel van de kool en verdeel in eetbare stukjes.

Meng in een grote kom het citroensap, de geperste knoflook, olijfolie, gomasio en peper. Meng er voorzichtig de stukjes kool onder.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukjes kool naast elkaar. Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak 10 à 15 min. tot de koolbladeren krokant zijn, maar niet verbrand.

SERVEER:

Haal uit de oven en laat afkoelen. Warm het geitenkaasje op in de oven en serveer als dip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *